Piccola italia.hu
0
Igazi Nápolyi Pizza
2021.
júl. 5.

Igazi Nápolyi Pizza

A tésztát kizárólag kézzel lehet nyújtani. A levegőt a tészta széle felé terelgetve jön létre a valódi nápolyi pizza egyik tipikus jellemzője, a cornicione, a tészta megemelkedett széle, amely sülés után egyszerre lágy és roppanós. A nápolyi pizza közepének vastagsága nem lehet több mint 0,25 centiméter. A sütés mindezek után 430–480 fokon történik, fatüzelésű vagy gázos kemencében, mindössze 60–90 másodpercig – és már kész is a csoda, a Pizza Napoletana!

Természetesen, nem mindenkinek adottak ezek a feltételek, de Boltunkban, és a Webáruházunkban is kapható Mulino Caputo Nuvola, és Mulino Rossetto pizza lisztekkel nagyon jó pizzát lehet készíteni, pizzakő/sütővas használatával, akár egy háztartási sütőben is. 

 

Nápolyi Pizza recept! 

Hozzávalók a tésztához (2-3 db buci) 

  • 0,5 Kg Caputo Nuvola liszt 
  • 3,2 dl Víz 
  • 17 g Só
  • 2 g Friss élesztő

Dagasztás után, 2 óra pihentetés pulton, szobahőmérsékleten, majd bucizva 24 óra hűtőszekrényben. Sütés előtt, 3 órát ismét pihentessük szobahőmérsékleten. 

Kézzel nyújtsuk a kívánt méretre, a tészta széle felé kihúzva a levegőt, kenjük meg Friss Mutti Polpa pomodoro szósszal, a tetejére rakjunk Fior di Latte, vagy  Mozzarella di Bufalat, és egy kis Olivaolajat. A sütést minnél nagyobb hőmérsékleten, rövid ideig, lehetőleg pizzakő használatával.

Buon appetito!

 

 

0 hozzászólás

Új hozzászólás