Piccola italia.hu
0
Olaszország konyhaművészete
2020.
okt. 31.

Olaszország konyhaművészete

Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. A fogások elkészítése nem kíván bonyolult konyhatechnikai ismereteket, nincs szükség különleges alapanyagokra - nélkülözhetetlen viszont az olívaolaj, a durva tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom, a rozmaring és a parmezán sajt.
Az olasz gasztronómia rendkívül változatos, hiszen minden tartománynak meg van a saját jellegzetes étele, itala. Az ételek elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az északi és a déli tartományok közt. Az északi tartományok előnyben részesítik a vajjal főzést, addig a déli tartományok kizárólag olívaolajat használnak főzéshez.
Tehát az Olasz konyha elmaradhatatlan elemei: Tészták, Pizzák, Paradicsom szószok, Pestok, Parmezan, Mozzarella, es persze az Olasz fagylalt. 

0 hozzászólás

Új hozzászólás