Piccola italia.hu
0
Karácsonyi céges ajándékozás Piccola Italia módra!
2025.
okt. 28.

Karácsonyi céges ajándékozás Piccola Italia módra!

Az ünnepek közeledtével, minden cég életében elérkezik az idő, amikor megköszönjük kollégáink, partnereink és ügyfeleink egész éves munkáját, támogatását. A céges karácsonyi ajándékozás nem csupán egy kedves gesztus, hanem egy lehetőség arra, hogy maradandó benyomást keltsünk és valódi élményt ajándékozzunk! Olasz Panettone és Pandoro kínálatunk, illetve minőségi élelmiszerekből, édességekből, italokból összeállított ajándékcsomagjaink tökéletes választás, ha valami finomat, és hasznosat szeretnétek ajándékozni. 

Ajándékozz melegséget és illatot a Casa Amore-val!
2025.
okt. 25.

Ajándékozz melegséget és illatot a Casa Amore-val!

A karácsony az év legmeghittebb időszaka... amikor a fények szelíden ragyognak, a levegőben fenyő, fahéj és mézeskalács illata keveredik, és minden apró részlet az otthon melegéről mesél. A Casa Amore idei Karácsonyi kollekciója, ezt a varázst hozza el. Illatos szójaviasz gyertyákkal és kézzel öntött illatviaszokkal, melyek nemcsak otthon, hanem a céges Karácsonyi ajándékozásban is különleges szerepet kapnak. Több ajándékcsomagunkban is találkozhattok, a sok-sok Olasz finomság mellett, a CasaAmore.hu csoda termékeivel! 

Caffè Borbone - Caffè Napoletano a Budapest!
2025.
júl. 16.

Caffè Borbone - Caffè Napoletano a Budapest!

Nálunk minden csésze egy kis utazás Nápolyba... Frissen darálva, szenvedéllyel főzve, mindkét Piccola Italia üzletünkbe! A Borbone kávék híresek a karakteres, testes és intenzív ízükről! Erőteljesebb, markánsabb sötét pörkölés, kevés savasság, sok test és hosszan megmaradó utóíz jellemzi! Tehát... egy igazi Nápolyi Dél-Olasz kávéról beszélünk! Gyere, és kóstold meg te is... ha egy igazán Olasz eszpresszóra vágysz!

Olasz életérzés a grillrácson is!
2025.
júl. 7.

Olasz életérzés a grillrácson is!

Grillezés Olasz alapanyagokkal!

Nyár, napsütés, barátok, és egy finom vacsora a kertben – kell ennél jobb? A grillezés igazi közösségi élmény, amihez tökéletesen illik az olasz életérzés: egyszerű, minőségi alapanyagok, friss ízek és könnyed hangulat. Ha idén szeretnél valami újat kipróbálni, dobd fel a grillpartit Olasz alapanyagokkal! Mutatjuk, hogyan varázsolhatsz mediterrán hangulatot a kertbe vagy a teraszra!
 
 

Olasz nyár Budapesten – a Piccola Italiában már két helyszínen is!
2025.
jún. 21.

Olasz nyár Budapesten – a Piccola Italiában már két helyszínen is!

Ha becsukod a szemed, szinte már érzed is a tengerparti szellőt, hallod az Olasz nyelv dallamos zsongását, és megcsap az igazi Olasz espresso illata… Nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznod, hogy egy falatnyi Itália élményben legyen részed – Budapesten már két Piccola Italia üzletben is várunk!

A Mozzarella di Bufala: Olaszország egyik ikonikus sajtja.
2025.
jan. 12.

A Mozzarella di Bufala: Olaszország egyik ikonikus sajtja.

Az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb alapanyaga a Mozzarella di Bufala, amely nemcsak az ételek ízvilágát gazdagítja, hanem a gasztronómiai kultúra egyik legkiemelkedőbb példája is. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, miért olyan különleges ez a sajt, honnan származik, és hogyan használhatod fel a konyhádban.

Az olasz borok varázsa: Egy utazás Itália szőlőskertjeiben.
2025.
jan. 8.

Az olasz borok varázsa: Egy utazás Itália szőlőskertjeiben.

Olaszország nem csupán a gasztronómiájáról híres, hanem a világ egyik legismertebb és legkedveltebb borvidéke is. Az olasz borok egyedisége a több ezer éves hagyományok, a változatos tájak és az ország gazdag szőlőfajtáinak kombinációjában rejlik. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, miért is olyan különlegesek az olasz borok, és hogyan választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet.

Az olasz pisztáciakrémek csodája: Egy ínyencség története és felhasználása.
2025.
jan. 2.

Az olasz pisztáciakrémek csodája: Egy ínyencség története és felhasználása.

Az olasz pisztáciakrémek világszerte híresek különleges ízvilágukról, selymes textúrájukról és sokoldalú felhasználásukról. Azon túl, hogy ezek a krémek elhozzák az olasz gasztronómia egy szeletét, igazi kényeztetést nyújtanak minden édesszájúnak. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, mi teszi őket különlegessé, hogyan készülnek, és hogyan használhatjuk fel őket otthon.

Igazi Nápolyi Pizza
2021.
júl. 5.

Igazi Nápolyi Pizza

A valódi nápolyi pizza egytől egyig kiváló minőségű olasz alapanyagokból készül, maximum 35 centiméter átmérőjű, a széle megemelkedett, a belseje lágy és aromás. A tészta csupán négy összetevőből áll: liszt, só, élesztő, víz. A kelesztés és az érlelés 8–24 órán keresztül történik, az egyes tésztagolyók mérete pedig az AVPN-szabvány szerint 200–280 gramm.

Olasz Colomba kalács
2021.
febr. 23.

Olasz Colomba kalács

Ami karácsonykor a panettone és a pandoro, az húsvétkor az olasz asztalokon a colomba. Kihagyhatatlan húsvéti kalács, ami minden családban ott van az ünnepi, megteritett asztalon. A Colomba szó jelentése magyarul: galamb, a galamb pedig a béke és az újjászületés szimbóluma Noé és az özönvíz óta (a Noé bárkájára olajággal a csőrében visszatérő galamb volt a jel, hogy az özönvíz véget ért).

Összesen: 14 (1 - 10)