Grillezés Olasz alapanyagokkal!
Ha becsukod a szemed, szinte már érzed is a tengerparti szellőt, hallod az Olasz nyelv dallamos zsongását, és megcsap az igazi Olasz espresso illata… Nem kell Rómáig vagy Nápolyig utaznod, hogy egy falatnyi Itália élményben legyen részed – Budapesten már két Piccola Italia üzletben is várunk!
Az olasz konyha egyik legismertebb és legkedveltebb alapanyaga a Mozzarella di Bufala, amely nemcsak az ételek ízvilágát gazdagítja, hanem a gasztronómiai kultúra egyik legkiemelkedőbb példája is. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, miért olyan különleges ez a sajt, honnan származik, és hogyan használhatod fel a konyhádban.
Olaszország nem csupán a gasztronómiájáról híres, hanem a világ egyik legismertebb és legkedveltebb borvidéke is. Az olasz borok egyedisége a több ezer éves hagyományok, a változatos tájak és az ország gazdag szőlőfajtáinak kombinációjában rejlik. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, miért is olyan különlegesek az olasz borok, és hogyan választhatod ki a számodra legmegfelelőbbet.
Az olasz pisztáciakrémek világszerte híresek különleges ízvilágukról, selymes textúrájukról és sokoldalú felhasználásukról. Azon túl, hogy ezek a krémek elhozzák az olasz gasztronómia egy szeletét, igazi kényeztetést nyújtanak minden édesszájúnak. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk, mi teszi őket különlegessé, hogyan készülnek, és hogyan használhatjuk fel őket otthon.
A valódi nápolyi pizza egytől egyig kiváló minőségű olasz alapanyagokból készül, maximum 35 centiméter átmérőjű, a széle megemelkedett, a belseje lágy és aromás. A tészta csupán négy összetevőből áll: liszt, só, élesztő, víz. A kelesztés és az érlelés 8–24 órán keresztül történik, az egyes tésztagolyók mérete pedig az AVPN-szabvány szerint 200–280 gramm.
Ami karácsonykor a panettone és a pandoro, az húsvétkor az olasz asztalokon a colomba. Kihagyhatatlan húsvéti kalács, ami minden családban ott van az ünnepi, megteritett asztalon. A Colomba szó jelentése magyarul: galamb, a galamb pedig a béke és az újjászületés szimbóluma Noé és az özönvíz óta (a Noé bárkájára olajággal a csőrében visszatérő galamb volt a jel, hogy az özönvíz véget ért).