Piccola italia.hu
0
Igazi Nápolyi Pizza
2021.
júl. 5.

Igazi Nápolyi Pizza

A valódi nápolyi pizza egytől egyig kiváló minőségű olasz alapanyagokból készül, maximum 35 centiméter átmérőjű, a széle megemelkedett, a belseje lágy és aromás. A tészta csupán négy összetevőből áll: liszt, só, élesztő, víz. A kelesztés és az érlelés 8–24 órán keresztül történik, az egyes tésztagolyók mérete pedig az AVPN-szabvány szerint 200–280 gramm.

Olasz Colomba kalács
2021.
febr. 23.

Olasz Colomba kalács

Ami karácsonykor a panettone és a pandoro, az húsvétkor az olasz asztalokon a colomba. Kihagyhatatlan húsvéti kalács, ami minden családban ott van az ünnepi, megteritett asztalon. A Colomba szó jelentése magyarul: galamb, a galamb pedig a béke és az újjászületés szimbóluma Noé és az özönvíz óta (a Noé bárkájára olajággal a csőrében visszatérő galamb volt a jel, hogy az özönvíz véget ért).

Cannoli Siciliani
2020.
nov. 8.

Cannoli Siciliani

Szicíliai édesség, ami legalább olyan jó, mint a tiramisu, mégis kevésbé ismert. Nagyon szépen illik a karácsonyi menü végére. 
Egy desszertről van szó, méghozzá Szicília legfontosabb édességéről. Az olajban kisütött, roppanós, cső alakú tésztában narancsos, csokoládés ricottakrém van. Igen, az egyik legjobb dolog a világon!

Olaszország konyhaművészete
2020.
okt. 31.

Olaszország konyhaművészete

Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. A fogások elkészítése nem kíván bonyolult konyhatechnikai ismereteket, nincs szükség különleges alapanyagokra - nélkülözhetetlen viszont az olívaolaj, a durva tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom, a rozmaring és a parmezán sajt.

Panettone / Pandoro
2020.
okt. 31.

Panettone / Pandoro

Újra és újra rá kell jönnünk, hogy az olaszok édességek terén is tudják a tutit. A panettone és a Pandoro egy igazi tradicionális karácsonyi kalács, ami egyik olasz ünnepi asztalról sem hiányozhat. Eszméletlen finom és ugyanilyen szép is, szóval szépen becsomagolva akár ajándék ötletnek is tökéletes!  

Az Igazi Olasz kávé
2020.
okt. 30.

Az Igazi Olasz kávé

Az olasz kávé kétségkívül egy valódi fogalom a világban, egy önálló márka és egy minőségi jelző, amely a legtöbb igényes kávé fogyasztóban már elsőre bizalmat ébreszt. Nem véletlen, hogy a nem olasz kávé cégek „olaszos pörkölés”, „olaszos karakter” vagy „olaszos ízvilág” jelzőkkel vagy éppen olasz márkanévvel próbálnak némi plusz előnyre szert tenni és újabb vásárlókat szerezni a termékeiknek.

Összesen: 6